Welkom bij AMSAT-NL


NIEUWS:
In week 49 (8 December) staat er een nieuw ISS scholencontact op de planning. Deze keer gaan we een directe verbinding verzorgen voor de ‘British school’ in Leidschenveen  zie de School contacten pagina !


De website van AMSAT-NL heeft als doelstelling het promoten van techniek en amateur radio, en het informeren over het bouwen en lanceren van amateur satellieten.

Door de achterliggende stichting van AMSAT-NL’s is de lancering van de satelliet  FUNcube-1 , tevens nederlands eerste AMSAT satelliet, een feit geworden.

Het FUNcube project is een samenwerking tussen AMSAT-NL en AMSAT-UK.
Meer informatie is in het engels beschikbaar via de bovenstaande links.

Het FUNcube project bestaat uit meerdere satellieten en payloads, zoals bijvoorbeeld het bouwen van een transponder payload voor een van de twee QB50 precursor satellieten. Deze payload is geintegreerd in het flight model van deze satelliet en zal worden geactiveerd als de satelliet klaar is met zijn primaire missie.

Als er voor een FUNcube satelliet ontvangst (decodeer) software is gemaakt die ter ondersteuning kan zijn van de Radio-Amateur dan vind je die bij de betreffende FUNcube satelliet pagina.


flag_uk_small Welcome to the AMSAT-NL website. This website is mainly in the Dutch language. for information about FUNcube in English, please visit the FUNcube website and for satellite information visit AMSAT-UK and AMSAT North America

Radio Amateur Satellites