Webredactie

De volgende auteurs schrijven artikelen op deze website:
Editor : Eric Oosterbaan, PA2EON
Editor : Wouter Weggelaar, PA3WEG
Editor : Jan van Gils, PE0SAT

Eric Oosterbaan, PA2EON, QTH Den Dungen, locator JO21qp
http://www.pa2eon.nl/

Op zeer jonge leeftijd kwam ik al in aanraking met Sterrenkunde en ruimtevaart via de ‘Jongeren Sterrenwacht’ uit de regio Eindhoven, dat mijn interesse naar lucht-en ruimtevaart aangevuld zou worden met Ham-Radio, ontvangst van Cubesats en zelfs communiceren via ISS kon ik toen nog niet bevatten. Na een aantal jaren Hogere zeevaartschool in Vlissingen als stuurman GHV opgeleid te zijn was een belangrijk onderdeel ‘positie bepalen en koers houden’op zowel de zon als overige hemellichamen. Satelliet navigatie was er nog niet en elektronische kaarten al helemaal niet.
De radiohobby maar met name de technieken die raakvlakken hebben met lucht-en ruimtevaart blijven voor mij een uitdaging zie het als het zoeken naar je eigen horizon m.b.t. kennis en kunnen.
In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer als ICT professional in de zorg. Ook hier moet vaak de horizon verkend worden om tot goed werkende oplossingen te komen die door ‘mens en machine’ op eenvoudige  wijze worden beheerd.

contact:  pa2eon @ amsat.org

Wouter Weggelaar, PA3WEG, QTH Zoetermeer, locator JO22gb
https://pa3weg.nl/

Al vanaf jongs af aan was ik bezig met elektriciteit. Ruimtevaart was ook een interesse. Ik heb nooit astronaut willen worden, maar altijd ingenieur. Mijn andere passie was geluidstechniek. En aangezien de ruimtevaart toch niet bereikbaar is voor een gewoon jongetje wilde ik dan ook geluidstechnicus worden. Toen jaren later een kans zich aanbood om wel wat met ruimtevaart te doen heb ik die dan ook met twee handen aangepakt. En inmiddels ben ik dus een radio amateur en ook radio professional in de ruimtevaart industrie. Mijn interesses liggen bij VHF en hoger, en dan met name satellieten, High Altitude Balloons en Amateur TeleVisie (ATV).

contact: amsat-addr-weg

Jan van Gils, PE0SAT, QTH Etten-Leur, locator JO21ho
http://www.pe0sat.vgnet.nl/

En uiteraard zijn gastauteurs benoemd in de betreffende artikelen.

Algemeen:
Mocht je belangstelling hebben in ‘Hamradio’ en ruimtevaart en daarover mooie en wellicht leerzame artikelen willen schrijven, dan zien we je reactie graag komen. Om je toegang te kunnen geven tot de website is je email adres en je roepletters voldoende.

Radio Amateur Satellites